Trenger du hjelp? (+47) 975 47 990
Her er de norske finalistene til Cutting Pro Competition i Innsbruck 2017

Her er de norske finalistene til Cutting Pro Competition i Innsbruck 2017

Den skandinaviske finalen i Tyrolit Cutting Pro Competition er over. Her er de norske finalistene.

Norges beste profesjonelle betongsagere og kjerneborere er kåret og vi gratulerer Miguel, Darius and Steffen med fremragende prestasjoner i den skandinaviske finalen i Cutting Pro Competition. Herrene er klar for en Europeiske finale i Innsbruck 2017.
Vi gleder oss!

Det hele handler om hastighet og presisjon

TYROLIT Cutting Pro Competition er den eneste betongsage konkurransen i verden.

TYROLIT har arrangert denne konkurransen i syv år med det primære målet å skape atmosfæren fra ett idrettsarrangement rundt en konkurranse mellom profesjonelle betongsagere .

Konkurransen fokuserer på kreftene, kompetansen og ambisjonen til deltakerne. Men akkurat som i alle store sportsbegivenhet, lidenskap, lagånd og mottoet «alle er en vinner» er også viktig i TYROLIT Cutting Pro Competition. Mer enn 700 konkurrenter og tilskuere fra hele Europa kom til Innsbruck for den siste finalen i 2014, og hevet taket på Congress Innsbruck med sin entusiasme.

Øvelser og maskiner

Utøverne konkurrere mot hverandre i tre øvelser: Veggsaging, kjerneboring og håndsaging. Tiden blir tatt for hver øvelse å deltakeren med den raskeste totaltiden vinner. Under hoved finalen blir hver øvelse utført av to utøvere parallelt. Resultatet er en spennende konkurranse som er oversiktlig og attraktivt for tilskuere.Men i kvalifiseringsrundene jobber en og en alene mot klokka.

– Veggsaging:

Målet med denne øvelsen er å sage ett snitt i en armert betongblokk så raskt som mulig. Snittet må utføres i minst to passeringer. For å oppnå optimal sagehastighet er man avhengig av å finne den ideelle skjæredybden på den første og andre passering. Men det er minst like viktig å kunne føle maskinen, bladet og betongen.

Maskin: WSE1217*** En 17 Kw. veggsag med trdåløs fjernkontroll.
Verktøy: WSL***GW Ø800 x 4,4 Støydempet sagblad.

– Kjerneboring:

I denne øvelsen må utøverne bore et hull i en armert betongblokk. For å oppnå en rask boring tid er man avhengig av å velge riktig hastighet og matetrykk. Det hjelper også med en god porsjon erfaring.

Maskin:
DME33*** – luftavkjølt kjernebormaskin med 3 gir.
DRA400*** Kjerneborstativ.
Verktøy: CDL***C2 Ø102 Kjernebor med plasserte diamanter.

– Håndsaging:

I denne øvelsen skal utøverne sage en ring av et betongrør. Røret må sages fra to sider så her er styrke og presisjon en viktig faktor.
Maskin: Stihl TS800 bensinsag
Verktøy: DCU*** Ø350 x 3 universal diamantblad med plasserte diamanter.

 

Video fra Cutting Pro Competition 2014

 

Bilder fra Cutting Pro Competition 2014

Related Posts

Se vårt nye kjerneborsystem; DRS250 - Ø 250mm, kompakt, lett og smidigLes mer
+