Trenger du hjelp? (+47) 975 47 990
Klar, ferdig – KUTT! Cutting Pro Competition 2017

Klar, ferdig – KUTT! Cutting Pro Competition 2017

Europamesterskapet i TYROLIT
Cutting Pro Competition 2017 har begynt.

Europas beste profesjonelle betongsagere og kjerneborere vil møte hverandre igjen i «TYROLIT Cutting Pro Competition». Dette er den eneste internasjonale betongsage konkurranse i verden.

Utsiktene til å vinne den gjeve tittelen «TYROLIT Cutting Pro Competition European Champion 2017» driver de ambisiøse utøvere som deltar, og de første konkurrentene har allerede kvalifisert seg for 2017 finalen.

Det hele handler om hastighet og presisjon

TYROLIT Cutting Pro Competition er den eneste betongsage konkurransen i verden.

TYROLIT har arrangert denne konkurransen i syv år med det primære målet å skape atmosfæren fra ett idrettsarrangement rundt en konkurranse mellom profesjonelle betongsagere .

Konkurransen fokuserer på kreftene, kompetansen og ambisjonen til deltakerne. Men akkurat som i alle store sportsbegivenhet, lidenskap, lagånd og mottoet «alle er en vinner» er også viktig i TYROLIT Cutting Pro Competition. Mer enn 700 konkurrenter og tilskuere fra hele Europa kom til Innsbruck for den siste finalen i 2014, og hevet taket på Congress Innsbruck med sin entusiasme.

Øvelser og maskiner

Utøverne konkurrere mot hverandre i tre øvelser: Veggsaging, kjerneboring og håndsaging. Tiden blir tatt for hver øvelse å deltakeren med den raskeste totaltiden vinner. Under hoved finalen blir hver øvelse utført av to utøvere parallelt. Resultatet er en spennende konkurranse som er oversiktlig og attraktivt for tilskuere.Men i kvalifiseringsrundene jobber en og en alene mot klokka.

– Veggsaging:

Målet med denne øvelsen er å sage ett snitt i en armert betongblokk så raskt som mulig. Snittet må utføres i minst to passeringer. For å oppnå optimal sagehastighet er man avhengig av å finne den ideelle skjæredybden på den første og andre passering. Men det er minst like viktig å kunne føle maskinen, bladet og betongen.

Maskin: WSE1217*** En 17 Kw. veggsag med trdåløs fjernkontroll.
Verktøy: WSL***GW Ø800 x 4,4 Støydempet sagblad.

– Kjerneboring:

I denne øvelsen må utøverne bore et hull i en armert betongblokk. For å oppnå en rask boring tid er man avhengig av å velge riktig hastighet og matetrykk. Det hjelper også med en god porsjon erfaring.

Maskin:
DME33*** – luftavkjølt kjernebormaskin med 3 gir.
DRA400*** Kjerneborstativ.
Verktøy: CDL***C2 Ø102 Kjernebor med plasserte diamanter.

– Håndsaging:

I denne øvelsen skal utøverne sage en ring av et betongrør. Røret må sages fra to sider så her er styrke og presisjon en viktig faktor.
Maskin: Stihl TS800 bensinsag
Verktøy: DCU*** Ø350 x 3 universal diamantblad med plasserte diamanter.

 

Video fra Cutting Pro Competition 2014

 

Bilder fra Cutting Pro Competition 2014

Related Posts

Se vårt nye kjerneborsystem; DRS250 - Ø 250mm, kompakt, lett og smidigLes mer
+