Trenger du hjelp? (+47) 975 47 990
Forstå ikke bare hva du gjør, men også hvordan og hvorfor du gjør det

Forstå ikke bare hva du gjør, men også hvordan og hvorfor du gjør det

Da det er flere variabler rundt kjerneboring enn innen noen annen form for betongsaging, vil denne kompetansen være et avgjørende fundament for å bli en god betongsager.

Faktorer som påvirker segment, ytelse og økonomi:

Omdr. Hastighet – Er hastigheten for høy, vil segmentene ʺ polereʺ (slutte å skjære). Er den for lav vil jobben ta for lang tid.

Effekt – Er nødvendig for å opprettholde god skjærehastighet. Med effektiv boring menes å ha riktig hastighet på segmentene.

Vann – Ikke for lite og ikke for mye. Riktig mengde fjerner slam og holder    snittet rent. Restvannet skal IKKE være klart, men ugjennomsiktig!  .

Tilslag – Du kan ikke se det før du er ferdig, men en erfaren kjerneborer kan høre og føle hva som er den rette hastighet, vannmengde og matetrykk  i alle forskjellige typer betong.

Jern  – Gjør borsynken langsom. Å oppretthold borhastigheten (omdr) er viktig. IKKE TRYKK FOR HARDT! – BEHOLD OMDR. HASTIGHETEN

Skikkelig montasje – er nødvendig for å sikre god levetid på segmentene. Med dette menes at borstativet må være solid samt godt festet. Et kjerneborstativ kan bli festet ved hjelp av slaganker, vakuumplate eller takstempling.
Å STÅ PÅ BORFOTEN ER FARLIG OG MÅ IKKE GJØRES!

Borstativ vedlikehold – Effekt, hastighet og segmentlevetid betyr lite om borstativet har slark, dårlige lager eller dårlig festeanordning. Hold utstyret i orden!

Omdr. og maskinkrafttabell for kjernebor

Omdr. og maskinkrafttabell for kjernebor

 

Related Posts

Kampanje på vårt nye Premium veggsagblad WSL "Fast Cut"!Les mer
+