Prisforespørsel

Salg: (+47) 907 44 660

E-post: ordrebygg-no@tyrolit.com

Skriv til oss

  • Skriv gjerne også om du ønsker å bli kontaktet pr. telefon eller e-post.
    Vi er avhengig av ditt samtykke for å sende deg digital kommunikasjon. Vi tar ditt personvern på alvor, og vil aldri dele dine personopplysninger med tredjeparter. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

DYPKUTTING - Ikke så enkelt som man skulle tro!

DYPKUTTING – Ikke så enkelt som man skulle tro!

Å utføre dype kutt med store diamantsagblader er ikke alltid så enkelt som man skulle tro.

Erfaring viser at veldig mange bruker den samme bredden på alle sagbladene gjennom hele prosessen. Dette kan være helt og fra Ø800 til 1000mm og kanskje også til Ø1200mm, men så begynner problemene. Kjølevannet som fordeles ut fra flensen på veggsagen kommer ikke helt ned til diamantsegmentene med det resultat at det utvikles høy varme, sølvloddingen smelter og segmentene faller av. Veldig ofte er det sagbladet som får skylden, men det er nok oftest brukeren som tenker feil. Tyrolit har utviklet en egen serie med sagblader som har betegnelsen «Deep Cut». Her skal man bruke brede segmenter i starten og gå smalere og smalere nedover i dypet. Dette sikrer god åpning på begge sider av stambladet slik at vannet uhindret kommer frem til kuttet (se illustrasjon).

Ved å følge disse enkle reglene vil dypkutting være problemfritt, bortsett fra at disse store bladene er tunge og uhåndterlige. Lykke til! 🙂