Prisforespørsel

Salg: (+47) 907 44 660

E-post: ordrebygg-no@tyrolit.com

Skriv til oss

  • Skriv gjerne også om du ønsker å bli kontaktet pr. telefon eller e-post.
    Vi er avhengig av ditt samtykke for å sende deg digital kommunikasjon. Vi tar ditt personvern på alvor, og vil aldri dele dine personopplysninger med tredjeparter. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

Kjerneboring - Ikke bare forstå hva du gjør, men hvordan du skal gjøre det! - DEL 2: FORANKRING

Kjerneboring – Ikke bare forstå hva du gjør, men hvordan du skal gjøre det! – DEL 2: FORANKRING

I forrige innlegg skrev vi om vannets rolle ved kjerneboring, som er 1 av 4 viktige elementer for å oppnå effektiv kjerneboring.
I dette innlegget skal vi forklare punkt nummer to som er; forankring.

Ikke lest første del om kjernebor og vann? Les her!

MONTASJE– Skikkelig forankring av borstativet er også meget viktig for å oppnå effektiv boring. Den beste metoden for å feste skikkelig er å bruke et slaganker av riktig størrelse. Ofte 50x15x12mm. Å bruke en vacuumpumpe er også ok så lenge underlaget er ganske slett og cellegummipakningen i vacuumfoten er i bra stand. Noen borsystemer har også muligheten for å «stemple» en teleskopisk støtte mot taket over, men vær obs på at dette kan gi bøy i kolonnen og sidefriksjon på kjerneboret.

Du må ALDRI stå på borstativfoten for å holde den nede! Dette er veldig farlig for deg som operatør og det gir deg alt for lav borehastighet. Trykket på segmentene vil bli for lavt og boret vil slutte å bore. Et borstativ skal sitte skikkelig godt fast i underlaget og skal ha minimalt med slark mellom kolonne og matehus. Tenk på detaljene!

I neste innlegg skal vi forklare det tredje punktet for å kunne kjernebore effektivt: Å velge riktig omdreiningshastighet på kjernebormotoren.